joi, 7 aprilie 2016

10 principii ale lui Richard Branson

10 principii ale lui Richard Branson


          1.Ascultă mai mult vorbește mai puțin. Ascultîndu-te singur pe tine, nu vei învăța multe.
         2.Nu sta în tăcere făcînduți treaba.Gîndeștete la o îmbunătățire și propuneo tuturor.Nu-ți fie frică - întotdeauna există unde să te miști.

     El nu propune să  înființezi imediat o companie.Să creezi poți în orice mediu și faptul este recompensat.Primul lucrător al companiei Google a devenit miliardar deși nimeni nu știe numele lui(Craig Silverstein).El a fost un simplu angajat,dar asta nu la oprit.        
  3.Vîrsta nu importă,atîta timp cît ești aproape de oameni pe care îi iubești și te ocupi de o afacere în care crezi.
     Toți au oameni dragi și un lucru drag.Doar în așa împrejurări poți crea ceva nou.Henry Ford avea 45 ani cînd a înființat a 3a sa companie auto.A făcut asta scăpînd de cei care îl opreau în primile companii.
          4.Cunoștințele mele sunt doar un punct invizibil pe plan.Cunoștințele colective ale oamenilor sunt un cerc mic în interiorul unui cerc mare.Iar tot acest cerc imens este ceea ce avem de învățat în continuare.În fiecare zi învățăm ceva nou despre univers,iar pentru a nu rămîne în urmă trebuie să absorbim cunoștințele.
          5.Pentru a fi un adevărat antreprenor,trebuie mereu să te miști înainte,altfel te vor depăși concurenții.
          6.Oameni plictisitori nu există,fiecare are o istorie sau o idee,care necesită atenție.Pe drum,preferăm să stăm cu nasul în telefon sau în laptop și pierdem șansa de a învăța ceva nou și de a lua idei de la o sursă inepuizabilă - tovarăși de drum.
          7.Este ușor de găsit o pricină pentru a nu face ceva.Dar dacă vă decideți să faceți ceva,vei observa cum primești ajutor neașteptat.Nu va trebui să lupți singur.
          8.La general,gîndindune la risc îl asociem cu ceva negativ,pe cînd defapt el descrie o posibilitate.Ai încredere în tine și mișcăte doar spre vîrf.Fie că merge vorba despre educație suplimentară,schimbarea locului de muncă sau începerea unei afaceri - niciodată nu vei ști dacă este o alegere bună dacă nu vei încerca.
          9.Mi-au plăcut întotdeauna visătorii - nu cei care transformă totul din nimic în pierdere,ci cei care privesc spre cer și se gîndesc ,,De ce nu pot ajunge pînă la lună?"
          10.Împreună putem face totul mult mai bine.Produse, servicii, afaceri, idei și politică.Noi suntem noul guvern,noi toți putem schimba lumea din jurul nostru.Hai să acționăm.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu