sâmbătă, 21 mai 2016

Cîteva trucuri pentru automotivare



  1. Ignorați ceea ce nu este important pentru voi.
        Ceea ce nu este important doar cheltuie energia noastră,altfel nu avem puteri destule pentru ceea ce este important.
  2. Încercați să înțelegeți ce vă deranjează.
        Dacă înțelegem ce ne deranjează într-un lucru vom putea mai ușor evita,iar asta ne va ajuta să avem o dispoziție mai bună.
  3. Rîdeți mai des.
        Priviți comedii,citiți benzi desenate,fiți fericiți,rîdeți asta vă va ajuta să scăpați de stres.
  4. Înscrie succesele tale.
        Oare țineți minte toate succesele pe care le-ați avut?Oamenii uită,așa că înscrieți undeva toate succesele mici și mari,pentru ca mai apoi să poți să îți aduci aminte de ce ai făcut bun în viață.
  5. Exersează fizic.
        Ieși puțin din casă sau oficiu,fă măcar un exercițiu banal și te vei simți mai bine,datorită endorfinei eliberate de organism.
  6. Creazăți împrejurimile potrivite.
        Nu putem să ne automotivăm în împrejurimile care nu ne plac,deoarece ceva ne poate deranja.Trebuie să găsim un loc care în sine ne motivează să facem ceva,să nu lenevim...
  7. Citiți poveștile de succes ale altor persoane.
        Cît de banal nu ar suna și poate oamenii de succes sunt unul la o sută,dar poveștile acestora ne poate motiva să facem ceva,să ieșim din zona de confort,poate că nu vom ajunge unde au ajuns ei,dar vom face ceva,iar faptul dat deja e un succes.
  8. Notați progresul.
         Uneori lucrînd uităm de micile succese pe care le avem,astfel putem avea senzația că nu am făcut nimic,dar notînd fiecare progres oricît de mic nu ar fi ne va motiva să lucrăm mai departe.
  9. Vorbește despre proiectele tale.
        Cu familia sau prietenii,lăsați oamenii să știe despre lucrurile bune care le faceți.Acest lucru vă va face să vă simțiți mai bine,vă va da puteri să continuați proiectul,iar prietenii sau familia pot da unele sugestii cum să perfectăm ceva.Uneori din exterior se vede mai bine.
  10. Evită vampirii energetici.
         Evitați pesimiștii și scepticii - ei doar mănîncă energia.Mai bine lucrezi singur decît în împrejurimea acestora.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu